Is mijn cv-ketel een financiële last?

Eenieder heeft een cv-ketel in huis. Deze heeft u nodig voor warmwater. Stelt u zich eens voor hoe u zou doen zonder warmwater in de koude maanden. Onmogelijk! Een cv-ketel aanschaffen is een investering voor de komende 12 jaren. Dat is de levensduur van de meeste cv-ketels. Wanneer u merkt dat de stroomrekening elke maand hoger wordt, dan weet u dat het tijd wordt om de cv-ketel te laten testen of de levensduur is voorbij. Gelukkig zijn er andere alternatieven als u wilt bezuinigen op de kosten van warmwater.

Levensduur cv-ketel verlengen

Wanneer de cv-ketel aan het verouderen is zult u merken dat de kosten ook groter worden. Heeft u geen budget voor het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel dan moet u de levensduur van de oude ketel verlengen. Cv-ketel onderhoud is heel belangrijk, ook al heeft u de cv-ketel pas gekocht. U kunt al bij de aankoop van de cv-ketel een onderhoudscontract sluiten met een loodgieter.

Voordelen van een onderhoudscontract voor de cv-ketel

  1. De levensduur verlengen

U moet uw ketel jaarlijks laten onderhouden. Dit zorgt er niet alleen voor dat het de komende jaren efficiënt en veilig werkt, maar het laat u meteen weten wanneer er ergens een lekkage is. Regelmatig onderhoud minimaliseert het risico op defecten en helpt ook de lengte en de levensduur van uw ketel verlengen.

  1. Bespaar kosten

Wanneer uw ketel efficiënt is, hoeft deze niet zo hard te werken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Efficiëntie bespaart u geld. Het onderhouden van de ketel zal u op de lange termijn vrijwel zeker geld besparen. De kosten voor het regelmatig onderhouden van een apparaat kunnen aanzienlijk lager zijn dan de kosten voor het repareren of vervangen van een apparaat dat niet wordt onderhouden en defect raakt. Als het gaat om huishoudelijke apparaten, is uw ketel een van de duurste om te vervangen en kan deze het meest van streek zijn voor het dagelijks leven. Op deze manier zal uw ketel geen financiële last zijn.

  1. Veiligheid en gezondheid

Ketels zijn ontworpen om koolmonoxide in de uitlaat vrij te geven als onderdeel van de normale werking. Het koolmonoxide moet via een uitlaatpijp naar de buitenkant van uw huis worden afgevoerd. De loodgieter controleert op lekken in de uitlaatpijp om ervoor te zorgen dat al die koolmonoxide uw huis verlaat en dat uw gezin niet wordt blootgesteld.

  1. Ketelonderhoud voorkomt dat kleine problemen groter worden

Soms lijkt de ketel goed te werken, maar er kunnen problemen zijn met het brouwen onder het oppervlak. Wanneer u een jaarlijkse controle van de ketel in uw huis laat doen, kan uw technicus problemen identificeren die, hoewel klein, in de toekomst tot grotere en veel duurdere problemen kunnen leiden en het meteen oplossen.

De cv-ketel is geen financiële last, als…

Het wordt aanbevolen om uw ketel jaarlijks te laten onderhouden. Dit zal helpen om het in optimale conditie te houden en om onvoorziene problemen te voorkomen. Ondertussen is het een goed idee om een onderhoudscontract te sluiten met de loodgieter. De loodgieter die u inhuurt voor service en onderhoud van uw ketel moet erkend en gecertificeerd zijn. Dit zorgt ervoor dat zij over de vaardigheden en kennis beschikken om uw ketel veilig te inspecteren en te onderhouden.